​Indhold

På skilinjen bliver du undervist i en lang række ting, hvor du ikke nødvendigvis har ski på.

En meget stor del af undervisningen på CSA er barmarkstræning eller crossfit-inspireret træning. En mindre del, men vigtig del, er teoriundervisning hvor vi har om f.eks. skiteknik, kostlære eller træningslære.

Her er hvad vi vil komme omkring af emner i undervisningen:

Fysiske forberedelse

  • Barmarkstræning i skoven eller på skolen, kan bestå af ”offroad” løb, bakkeløb og øvelser som udfordrer styrke, koordination og balance – en dejlig cocktail, som oftest kan mærkes i et par dage.
  • Løb, vi løber i skovene omkring os. Vi kigger på løbestil, laver intervaltræninger og løber ture med længde på.
  • MTB vil være en væsentlig del af indholdet af den fysiske træning på CSA. MTB er noget af det tætteste man herhjemme kommer på skilløb, hvad angår balance og koordination. Da Mtb samtidig træner mange af de muskler man bruger på ski og er fremragende konditionstræning, er det en oplagt aktivitet for alpinløbere når man ikke er i sneen. S/E/S ligger tilmed kun få km. kørsel på cykel fra nogle af de bedste MTB-spor i Danmark (Tokkekøb Hegn og Rude Skov)! Skolen har et antal cykler som kan lånes, men vi anbefaler at medbringe sin egen MTB.
  • Cirkeltræning/crossfit i hallen eller udendørs, er korte træninger hvor vi varmer op, gennemgår teknikken i øvelserne, efterfulgt af 15-20 minutter intensiv all-out træning.
  • Slackline, er balancetræning på et stykke bånd spændt ud mellem to punkter. Nogen vil kalde det ”at gå på line”.
  • Trampolin, her øver vi rotationer (tricks) omkring den lodrette akse, eller bruger trampolinen til styrke og koordinationstræning.
  • Test, er et godt redskab til at måle om vi udvikler os. Det er motiverende at se træningens effekt i form af en hurtigere løbetid, eller flere runder i cirkeltræningen.
  • Indoorski i Rødovre, her har vi den første egentlige træning på ski. Dog sker det på en rullende måtte og ikke et underlag af sne – det er ikke helt sammenligneligt, men det er sjovt og træningen er god. Her kommer vi ud 1-2 gange på et år.

Indhold når sneen er væk

Når det sidste sving er slået på den sidste skitur, engang i marts måned, da vil skilinjen slå pjalterne sammen med adventure-linjen. Derfor ændrer indholdet sig en smule. Fokus vil stadig være at holde skiformen ved lige, men vi vil også komme til at deltage i aktiviteter som: Mtb, orienteringsløb og adventurerace.

Efterskolelivet

20% skilinje 80% efterskole – er en måde at sige det på! Hvis man vælger CSA så vælger man først og fremmest at gå på Sportsefterskolen Sjælsølund og alt hvad det indebærer. Derfor er det vigtigt at være klar på, hvordan kostskolelivet fungerer på Sportsefterskolen Sjælsølund. Og gøre sig klart, at et år på efterskole kan være en ordentlig mundfuld - måske den bedste mundfuld i hele dit liv!?

Kontaktinformation​

Sportsefterskolen Sjælsølund

Sømærket 3
2970 Hørsholm

Tlf.: 45 86 09 16

E-mail: efterskole@sjaelsoelund.dk​ 

CVR: 47977312​

Vi er blevet vurderet ​til 4,6 ud af 5 stjerner baseret på mere end 63 anmeldelser på Facebook.